Trondheim kammermusikkfestival 22.-29. September 2024

OM FESTIVALEN Partnere KONTAKT Competition Program
English

Tusen takk for i år!

Publisert: 05.10.2023

Til sammen har mer enn 9000 publikummere besøkt årets Kamfest, og aldri før har flere unge besøkt oss enn i år! Halvparten av de som besøkte Trondheim Kammermusikkfestival var barn, unge og studenter.




Foto: Ole Wuttudal

Det er ny rekord, og resultatet av en helt bevisst satsing i årets program, forteller festivalsjef Sigmund Tvete Vik.

Han er stolt over å ha lyktes med å treffe et yngre publikum.

- Det har vært et bevisst ønske fra oss og en satsing i programmeringen til årets festival. Vi har arrangert babyopera med målgruppe fra 0 år og har hatt lave billettpriser for studenter. Vi har hatt to utsolgte forestillinger med Bukkene bruse på Badeland og en høyere andel studenter enn tidligere på festivalkonserter som Barokksolistene i Dokkhuset og Kyiv kammerkor i Nidarosdomen, sier Sigmund.

I tillegg har det vært hele ni skolekonserter, med forestillinger som Fargespill og The Playhouse Sessions, forteller festivalsjefen. Han trekker spesielt fram familieoperaen Cella mi som et høydepunkt.


Foto: Kristian Wanvik

- Det var utrolig flott at vi fikk til dette nyskapende prosjektet i samarbeid med Opera Trøndelag og Fylkesmusikerne i Trøndelag. Forestillingen viste på en morsom og leken måte hvordan mylderet av hjerneceller samarbeider for at hjernen vår skal fungere, sier han.

Terningkast seks til Nattkonserten

Festivalen startet søndag 24. september og varte i åtte dager. På åpningsdagen var det vernissasje og konsert med festivalkunstner Ståle Gerhardsen på Ferstad gård. Samme ettermiddag var det åpningskonsert i Olavshallen, som det i år var Fargespill som sto for.

- Det var veldig fint å løfte fram Fargespill som åpningskonsert. Det fungerte veldig bra! Ordfører Rita Ottervik åpnet konserten med brask og bram, og mange fikk sett hva Fargespill står for. Fargespill er viktig for festivalen, men også for byen, sier Sigmund.

Festivalsjefen fikk med seg de fleste konsertene, men synes det er vanskelig å plukke ut favoritter.

- Nattkonserten i Domen med Kyiv Kammerkor og ny musikk av vår festivalkomponist Valentin Silvestrov, var en sterk opplevelse. Kammerkoret er fenomenale på Silvestrov, og de gjorde også fine opptredener hos Nidar og i Frimurerlogen der de sang på både norsk og ukrainsk, sier Sigmund.


Foto: Kristian Wanvik

Han nevner også den norske strykekvartetten Opus 13 som det har vært mye «buzz» rundt. En britisk journalist på besøk på festivalen var spesielt imponert over dem.

«Glødende klang», skrev Adressas anmelder om Nattkonserten, som fikk terningkast 6.
Klikk her for å lese anmeldelsen.

Takk te dokk!

Endelig punktum ble satt med festivalfinalen i Frimurerlogen søndag 1. oktober, blant annet med et helt spesielt møte mellom Kyiv kammerkor og Nidaros Domkor. Da de to korene fremførte hver sin norske og ukrainske folketone sammen – nemlig Jesus, din søte forening å smake og The Mighty Dnieper, i rørende norsk-ukrainsk forbrødring – var knapt et øye tørt i salen.

- Kamfest er også et møtepunkt mellom internasjonale og lokale artister. Det er en av kjerneideene på festivalen, og vi fikk mange slike spennende møter i løpet av uka. Møtet mellom Kyiv kammerkor og Nidaros Domkor ble en opplevelse vi vil huske lenge, sier Sigmund.

Festivalsjefen sier han har lyst til å takke alle som har stilt opp for festivalen, både publikummere, staben, samarbeidspartnerne og alle de 104 frivillige.

- De frivillige er svært viktige for gjennomføringen av festivalen. Vi har aldri hatt flere enn i år! Vi er heldige som har mange som ønsker å jobbe med oss. Ikke minst er vi takknemlige overfor publikum som har besøkt oss. Det motiverer oss til å jobbe videre med festivalen, sier Sigmund.


Velkommen tilbake til Kamfest 22.-29. september 2024!

 


Foto: Ole Wuttudal


Foto: Kristian Wanvik


Foto: Kristian Wanvik


Foto: Ole Wuttudal


Foto: Ole Wuttudal

 


Foto: Kristian Wanvik

 
Foto: Ole Wuttudal

 
Foto: Kristian Wanvik


Foto: Kristian Wanvik

Foto: Ole Wuttudal


Foto: Kristian Wanvik


Foto: Ole Wuttudal

 
Foto: Kristian Wanvik


Foto: Kristian Wanvik


Foto: Kristian Wanvik


Foto: Kristian Wanvik

 
Foto: Kristian Wanvik