TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

Music for a While

Tora Augestad, vokal
Stian Carstensen, akkordeon, pedal steel gitar & banjo
Trygve Brøske, klaver & trøorgel
Mathias Eick, trompet
Martin Taxt, tuba
Pål Hausken, trommer & perkusjon


Ensemblet Music for a While fronter den prisbelønnede og svært allsidige sangeren Tora Augestad og et stjernelag av norske musikere: Stian Carstensen, nominert til Nordisk Råds Musikkpris, 2021, Trygve Brøske, Mathias Eick, Martin Taxt og Pål Hausken. Det som spesielt kjennetegner Music for a while er ensemblets personlige, organiske og kreative behandling av låtmaterialet. Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaret¬melodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet. Music for a while er et unikt ensemble i grenselandet mellom improvisasjon og notert musikk, med sjangeroverskridende og tidløse tolkninger av den klassiske sangskatten. 


«Metoden til Music for A While er å få gamle eldgamle sanger til å høres flunkende nye ut. Ikke med nymotens fiksfakserier, men med et utsøkt spill som opphever alle tidsskiller.»
 Geir Rakvaag, Dagsavisen


Albumet Essays markerer siste plate i en triologi viet sanger fra det klassiske repertoaret. Platen er bandets fjerde studioplate og er spilt inn i Propeller Recordings med Mike Hartung i Oslo. Repertoaret er hentet fra barokken og romantikken og strekker seg over 300 år. Barokksanger av Monteverdi, Rameau og Charpentier møter sanger fra romantikken av Schumann, Brahms, Grieg and Fauré.
Albumet åpner og avslutter med to engelske sanger av Engel og Elgar. Tematisk kretser alle sangene rundt de evigvarende temaene kjærlighet og lengsel, her representert i kraft av bilder, tanker, historier, eller forsøk - Essays på kjærlighet. Produsert av Tora Augestad.