TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

English

Fargespill Trondheim

Se for deg at du må flytte til et fremmed land. Etter bare noen dager skal du begynne på skolen. Skolegården er fylt av liv, lek og leven. Alle sammen snakker et fremmed språk. Dette er ditt nye liv! Det er ingen som kjenner deg, og det er ingen som skjønner hva du ønsker å fortelle om deg selv. Hvor begynner du? 

FORESTILLING 22. SEPTEMBER 2024 KL. 17.00 OG 19.00!

Byens storstue Olavshallen vil boble av entusiasme og energi når barn og unge fra hele verden møtes i musikkglede og samspill med Trondheim Symfoniorkester og TSO-koret!

Kjøp billetter og les mer om årets forestilling her.

Om Fargespill

Hva er Fargespill?

Å ikke kunne kommunisere gjennom et felles språk er en del av den nye hverdagen til de mange barna og ungdommene som kommer til Norge gjennom innvandring. Fargespill gir dem en mulighet til å nærme seg et nytt språk og en ny kultur gjennom sang, dans, lek og sirkusøvelser. Bak dette omfattende og viktige arbeidet står Trondheim kulturskole og Trondheim kammermusikkfestival. Samarbeidet er et kunstnerisk, skapende og pedagogisk tiltak, rettet mot barn og unge med innvandrerbakgrunn i møte med norske elever, utviklet etter inspirasjon fra Stiftelsen Fargespills arbeid i Bergen. Grunnlaget er at mennesker kan møtes som likeverdige gjennom kulturuttrykk.

 

Om Fargespill Trondheim

Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim kulturskole startet Fargespill Trondheim i 2012. Fargespill Trondheim er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt hvor mer enn 100 barn og ungdom fra 40 nasjoner, inkludert Norge, deltar på ukentlige øvinger gjennom hele året. Gjennom dette skapes en forestilling med basis i folkemusikk og dans, sirkus og barnelek fra hele verden. Fargespill har alltid musikken og kunsten i fokus. Aktiviteten foregår gjennom hele året og er både kulturutveksling, undervisning, inkludering og kunstnerisk produkt. Topp kvalifiserte musikere, lys- og lyddesignere og instruktører ivaretar den profesjonelle rammen, og i denne rammen har barna og ungdommene hovedrollene, med sine kulturuttrykk. Resultatet er en fantastisk forestilling og en enestående opplevelse. Gjennom musikk, sirkus og dans ser vi det tydelig; hvor åpenbart det er at vi er like og hvor berikende det er at vi er forskjellige!

Det spesielle for Trondheimsmodellen er samarbeidet med kommunens skoler med mottaksklasser for fremmedspråklige elever. Elevene er barn av flyktninger og arbeidsinnvandrere, med det felles at de ikke snakker norsk. Rundt 900 elever fra 40 nasjoner har deltatt hittil og Fargespillforestillingene er sett av nærmere 20 000 publikummere.

 

Starten i Bergen 2004

Fargespill Bergen debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004 og har siden den gang utviklet seg til et nasjonalt anerkjent prosjekt som har spredt seg til flere byer i landet. Fargespill Trondheim er etter modell og metode fra Stiftelsen Fargespill Bergen. Fargespill Trondheim er lisensiert fra, men ikke finansiert av stiftelsen i Bergen. Den kunstneriske ledelsen i Fargespill Trondheim er kurset og sertifisert for å drive prosjektet i Trondheim. Tilsvarende Fargespill-prosjekter finnes blant annet i Bodø, Kristiansand, Larvik, Oslo, Tromsø, Østfold og Ålesund.

Administrasjonen

Fargespill Trondheims pedagoger
Ingrid Velle, sang
Majken Wærdahl, dans/regi
Seela Wanvik, sirkus/regi
Lea Moxness, sirkus

 

Fargespill Trondheims administrasjon
Øyvind Anda, prosjektleder
Thekla Nyberg, produsent

Dokumentar: Fargespill Trondheim 10 år (2021, full versjon)

 

 

Dokumentar: Fargespill Trondheim 10 år (2021, kortversjon)

 

 

Video fra Fargespill Trondheim 2019

 

 

Video fra Fargespill Trondheim 2017

 

 

Følg Fargespill Trondheim i sosiale medier:

   

FARGESPILL TRONDHEIMS SAMARBEIDSPARTNERE I 2024