TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

Nidarosdomens Guttekor

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor og viderefører en 1000 år gammel tradisjon med guttekorsang i majestetiske Nidarosdomen i Trondheim hvor koret regelmessig deltar i gudstjenester. Men i tillegg til å være et folkekjær liturgisk kor, har Nidarosdomens Guttekor blitt et av Europas ledende guttekor.
Korets repertoar spenner vidt, fra gregoriansk sang i gudstjenestene til store verker for kor, symfoniorkester og verdenskjente solister.

Guttekoret tar på seg konsertoppdrag både med hele konsertkoret, i mindre grupper med solister og med aspirantkoret, og holder hvert år en rekke konserter i inn- og utland. Siden 1927 har koret turnert hele verden over og er en regelmessig gjest i berømte kirker og konsertsaler i Europa, USA og Asia. Høysesongen for sangerne er november og desember hvert år: da synger Nidarosdomens Guttekor mellom 20-25 opptredener frem til julaften. Korets virksomhet består av tre hovedområder: sangopplæring, medvirkning i domkirkens liturgi og konsertvirksomhet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Guttekoret har som mål å skape den beste musikkopplevelsen og å berike kulturlivet i Trøndelag ved å fremføre nettopp den musikken som regionen trenger og som ingen andre kor fremfører. I utlandet er Nidarosdomens Guttekor meget anerkjent på grunn av den spesielle og rene klangen i guttekoret, som omtales som «The Nidaros Sound».


Thomas Berg-Juul, født 1977 i Danmark, er dirigent og kunstnerisk leder for Nidarosdomens Guttekor.
Han har universitetsutdannelse som kordirigent og orgelsolist samt videreutdanning i ledelse av barne- og ungdomskor. Som organist har han gjennom årene gitt utallige konserter over hele Danmark.
Berg-Juul legger stor vekt på å utvikle korets klang og dens nyanser, og oppmuntre hver enkel sanger til å ta ansvar for korets prestasjoner. Han ønsker å skape et læringsmiljø hvor felles konsentrasjon går hånd i hånd med et sosialt givende samvær på tvers av aldre.