TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

Hus med musikk i veggene vant Hjemme hos deg-konkurransen

Publisert: 06.09.2024

Det har gjennom 50 år jevnlig vært spilt musikk hjemme hos Inger Dybdahl Sørby og Knut Sørby. Nå blir det også Kamfest-konsert i huset på Byåsen.

Av Kai Kristiansen


Familien er nemlig vinnerne av årets Hjemme hos deg-konkurranse som vi i Kamfest lyser ut.

- Dette synes vi er veldig artig! Vi har lenge tenkt at det hadde vært hyggelig å ha en slik konsert hos oss. Det har alltid vært spilt mye i dette huset. Musikken sitter så og si i veggene, sier Inger Sørby.

Til sammen har de vært fem i familien i Johan Falkbergets vei 15 på Nyborg, men barna er nå flyttet ut. Alle fem har «alltid» vært aktive amatørmusikere og sangere.


Jevnlige konserter
- Mannen min og jeg spiller fløyte og cello, men også fagott, torader og kontrabass. Dattera spiller fiolin. Begge sønnene våre har sunget i Nidarosdomens guttekor i 10-12 år, forteller Inger.


Den yngste sønnen har spilt mye piano, så i stua ruver et Schimmel-flygel som stemmes jevnlig. Familien er også tilknyttet koret Cantare som holder til i Hospitalskirka.


- Vi er en musikkfamilie og har jevnlig hatt huskonserter i mindre format for venner og bekjente, sier Inger.


Musikkskolens far
Også før familien flyttet inn i 2006 var dette et aktivt musikkhus. Tidligere beboer var ekteparet Kåre og Inger-Johanne Opdal. Kåre var den første rektoren da Trondheim kommunale musikkskole åpnet i 1973 og blir gjerne referert til som «musikkskolens far». Han var konservatorieutdannet og også en aktiv utøvende musiker, på fiolin, orgel og direksjon. Kona Inger-Johanne var utdannet organist og klaverpedagog.

- Vi vet at mange musikere har vært innom huset, for eksempel i forbindelse med Ringve-kursene på 80-tallet. Inger-Johanne underviste også pianoelever her, sier Inger.

Nå gleder de seg til å ta imot 35 gjester i stua på konserten den 25. september.
- Vi har en romslig stue og gleder oss til å ta imot både musikere og publikum, sier Inger.

 

Kjøp billetter til konserten her.