TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

English

Tusen takk for i år!

Publisert: 30.09.2024

Kamfest har aldri hatt flere besøkende enn i år, med 9 utsolgte konserter og jevnt godt besøk gjennom hele festivalen. Minst 10 700, viser den foreløpige utregningen.

Det er festivalledelsen – Sigmund Tvete Vik, Thekla Nyberg og Kristin Reigstad – veldig fornøyde med.

- Flere publikummere har fortalt oss at vi har gitt dem opplevelser de aldri har hatt før. Og det er artig, for det er nettopp det som er ambisjonen vår: Å være nyskapende og å gi publikum unike opplevelser. Ikke minst er vi stolte over at vi lyktes med å treffe så mange unge.

- Fargespill fungerte veldig bra som åpningskonsert. Ordfører Kent Ranum åpnet med brask og bram, og vi fikk vist mange hva Fargespill står for, med ekstra muskler fra Trondheim symfoniorkester & Opera og TSO-koret. Fargespill er viktig for festivalen, men også for byen.


Amerikansk stjernekomponist
Hele 14 verker av årets festivalkomponist Jessie Montgomery er blitt oppført under festivalen, flere av dem med Montgomery selv som fiolinist.
- 100 %-konserten i Dokkhuset var magisk! Komponisten selv var særdeles fornøyd og mente det var som å være på en klubb i New York. Hun har helt tydelig kost seg og delt raust om verkene og kunstnerskapet sitt. I tillegg har hun fått med seg svært mange av de andre konsertene under festivalen.


Suksess med orgelsatsing
De tre forteller at satsingen på kirkeorgel som årets «utrydningstruede instrument» har vært en formidabel suksess, med godt besøk på alle orgelkonsertene. Minst 1300 deltok på orgel-orienteringen mandag ettermiddag, med levende orgelmusikk fra sju ulike steder rundt omkring i byen, blant annet på Trondheim Torg, for anledningen omdøpt til «Trondheim T´orgel». Det har vært hele ni konserter i løpet av uka der orgelet har spilt en viktig rolle, og det er tydelig at orgelmiljøene har møtt opp og blitt med på denne festen.


Terningkast seks i Adressa

Andre høydepunkt var danseforestillingen «In C» som Adresseavisen beskrev som «helt fabelaktig» og «en begivenhet» og ga terningkast seks. Og Abel Selaocoe og Bantu Ensemble i Dokkhuset som fikk det til å slå gnister på scenen, ifølge Adresseavisen. «Aldri før har vi opplevd slik musikk», skrev Adresseavisen og trillet en femmer på terningen.


Takk!

Festivalledelsen ønsker å takke alle som har stilt opp for festivalen, både publikummet, staben, samarbeidspartnerne og de 101 frivillige. Og i tillegg styret, artister, media og små og store støttespillere. Alle som har bidratt til at den 29. utgaven av Kamfest ble en suksess.


Velkommen tilbake til Kamfest 2025 den 21. til 28. september. 
Da feirer vi 30-årsjubileum!

 

Tekst: Kai Kristiansen
Foto: Festivalfinale 2024, Kristian Wanvik