TRONDHEIM KAMMERMUSIKKFESTIVAL
22.-29. SEPTEMBER 2024

Vi har trukket vinnerne av orgel'teringen mandag

Publisert: 24.09.2024

Minst 1300 deltok da Trondheim sentrum bruste av orgelmusikk mandag ettermiddag. Fire personer fikk en ekstra gjev premie.

Veldig mange publikummere trosset gråværet og ble med på Kamfests store orgel-orientering mandag ettermiddag – såkalt orgel'tering. Vår opptelling viser at minst 1300 deltok, og at mange av dem fikk med seg alle konsertene. De ivrigste bruke sykkel eller sparkesykkel for å nå over alle sju. Det er imponerende!

De som deltok, fikk nemlig oppleve levende orgelmusikk på sju ulike poster mellom klokken 15 og 17. En kunne velge selv hvor mange konserter en ønsket å få med seg, men forbausende mange fikk med seg mer enn én konsert. Underveis kunne de som ville få stemplet et eget orienteringskart, som hvis du fikk med deg alt utgjorde ordet «KAMFEST».

Trondheim T'orgel

I Nidarosdomen kunne en oppleve Petra Bjørkhaug og Brita Sjöberg traktere det imponerende Steinmeyer-orgelet, mens i Ilen kirke var Orgelklubben Ludvig fra Trondheim kulturskole og lærer David Scott Hamnes som sto for musikken. Ståle Storløkken og Knut Størdal spilte i Vår Frue kirke, Endre Lorentzen og Thomas Weisser i Hospitalskirka, Daniel Formo og Ragnar Rasmussen spilte hammondorgel til stumfilm hos Cinemateket, mens NTNU-studenter viste fram sine virtuose ferdigheter i Orgelsalen i Olavshallen.

Til og med på Trondheim Torg (for anledningen omdøpt til Trondheim T'orgel) var det plassert et lite orgel, rett ved elefanten. Her fikk mange en uventet pause i shoppinga, med nydelig musikk av Erling With Aasgård og Lena Fischer.

Utrydningstruet instrument

Kamfest setter hvert år fokus på «utrydningstruede instrumenter» og i år er vi kommet til kirkeorgel. Kirker rundt om i landet skriker etter organister, samtidig som utdanningen i kirkemusikk bokstavelig talt er utrydningstruet. Vi ønsker derfor å ta et ekstra krafttak for orgelet og støtte opp om de lærere som jobber iherdig med rekruttering året rundt.

Orgel´teringen var ett av ni arrangement denne uka hvor orgelet spiller en viktig rolle. Andre orgel-arrangement utover uke er blant annet gratis barneforestilling i Lademoen kirke, «Kantor Kantarell og instrumentenes dronning».

Og den storslåtte gallakonserten i Nidarosdomen tirsdag kveld.

Og vinnerne er...

Alle som deltok i orgel´teringen fikk premie. Enten de hadde sett én eller sju konserter.

I tillegg har vi trukket fire heldige vinnere som får en egen gavepose med festival-effekter og konsertbilletter til Nattkonsert i Domen: Ridder Blåskjeggs Borg. En av dem får til og med et par meget eksklusive, håndstrikkede Kamfest-votter.

Vinnerne har fått beskjed på SMS.